Velikonoční mazanec
Cukr, změklý tuk a žloutky šleháme do pěny. Z droždí, lžičky cukru , lžíce mouky a trochu mléka uděláme kvásek. Do mouky dáme špetku soli, žloutkovou pěnu, kvásek a zbytkem mléka zaděláme tuhé těsto, které necháme dobře vykynout. Potom je znovu propracujeme, přidáme rozinky, oloupané nakrájené mandle a ořechy, propracujeme a uděláme jeden velký nebo dva menší bochánky( dělám raději ty dva). Na plech si dáme papír na pečení a pod každý bochánek dám ještě jeden papír zvlášť, abych je mohla otáčet při pečení pokud je to potřeba. Bochánky dáme na plech (oba na jeden) a necháme kynout asi 20 minut. Pak nařízneme malý křížek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme pect do středně vyhřáté trouby. Jestli jsou hotové zjistíte špejlí.