Zadní hovězí
Hovězí dušené přírodní.
Maso prošpikujeme slaninou (slaninu nakrájíme na klínky do masa uděláme zářez do kterého klínek zasuneme.) Potom maso osolime,rychle opečeme na rozpáleném tuku aby zůstalo šťavnaté, do tuku pak dáme na drobno pokrájenou velkou cibuli, když zesklovatí podlijeme maso naběračkou horké vody, přikryjeme a dusíme do měkka. Když se maso vysmahuje, podléváme vždy jen trochou horké vody a obracíme je.Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou necháme zasmahnout.Do šťávy přidáme papriku a necháme provařit. Maso krájíme přes vlákno. Jako přílohu dáváme brambory, nebo rýži.
Já ze zadního hovězího radějí dělám, třeba znojemskou pečeni základ je stejný jako u přírodní,když vyjmu maso nedávám papriku přidám kyselé okurky trochu cukru jíšku samozřejmě a nakonec smetanu.
Podobně místo okurek můžeme přidat sterilizované žampiony a máme hovězí na žampionech. Všude se štáva zahušťuje jíškou a dává se tam smetana. Je to pak omáčka a k takovému masu už jako příloha je dobrý knedlík.