Zbobení dortů a cukroví
Balíček želé, klasického ne to gumové,používám toto
Pokrájejte nadrobno a potom přidejte trochu cukru moučka, musíte vše rukama dobře propracovat, ze začátku se to dost matle, ale když přidáte ještě trochu cukru a dobře ho zapracujete uvidíte, že to jde. Nesmíte to zase dělat úplně tuhé. Když těstíčka jsou hotová, můžete začít tvarovat.
Já si vždy vyválím mezi mikrosáčky plátek, malým vykrajovátkem vykrájím kolečka a ty potom dávám dohromady na růžičku vždy asi 4 kolečka na jednu. První zavinu do ruličky, tu si postavím na prkénku a k ní přídám druhé, mírně odkloním, potom i třetí a čtvrté, hotovou růžičku dám na tácek posypaný cukrem moučkou trochu oschnout. Snažím se dělat i lístečky, ale to chce 2 balíčky bonbonů, aby bylo dost zelených, nebo potom bílé těstíčko trochu přibarvit potravinářskou barvou. Lístečky vykrajuji vykrajovátkem ve tvaru kapky, označím mírně nožem žebrování a oschnout je nechávám na obráceném desertním talířku. Hotové různé tvary připravené ke zdobení.